Vzorová lokální spolupráce losinské pralinkárny a Lyopotravin
03.10.2020

Víme, můžete mávnout rukou,
že zase tak o moc nejde a ano, není to fúze typu VW a Škoda, ale vztaženo na
lokální úroveň je to přinejmenším milé. Prolnutí Velkolosinských pralinek a hněvkovských
Lyopotravin na výrobě čokoládového srdce z bílé čokolády posypaného práškem z
mrazem sušených malin, je velmi symbolickým počinem.
Možná tím ukazují cestu i
další regionálním výrobcům, jak mají hledat synergie, vzájemně si pomáhat ke
zvyšování prodejů, posilovat značky, propagovat nakupování lokálních potravin a
tak. Zkrátka zdejší kavárny mají připravovat kávu od místních pražíren, hospody
mají čepovat zdejší minipivovarská pivka, koloniály mají prodávat pečivo od
místních pekařů...