Věhlasné staroměstské trubičky

Kdo není fanda na sladké, mohl by
plněné trubičky alias kremrole považovat za trochu fádní sladkost. Ale když si
vyslechnete příběh vyhlášené staroměstské manufaktury na máslové trubičky,
kterou již od roku 1992 vede paní Olga Gřundělová, přehodnotíte svůj názor.
Tak předně, výrobní postup není
rozhodně jednoduchý a jako u všeho prvotřídního i tady dosti záleží na
vstupních surovinách - mouka, máslo, vejce a cukr. Ty se pak spojí podle návodu
léty prověřeného receptu v těsto, jež se pak velmi pracně listuje. Pečení
samotných trubiček je v cukrářství paní Gřundělové rutina, denně se jich ve
dvou provozovnách (v Branné a Starém Městě pod Sněžníkem) vyrobí okolo 8.000
kusů, což je práce pro 30 lidí! Náplní je bílkový sníh a v nabídce jsou tři
velikosti trubiček plus dárkové mega obří. Pokud jde o dostupnost vyhlášených
kremrolí, dostanete je na mnoha turisticky atraktivních místech, v obchůdcích s
lokálními produkty, ale firma Kremo už s nimi pronikla do
mnoha velkých měst včetně Prahy.
Zvedněte pravou ruku vy, kdo jste už
Staroměstskou máslovou trubičku jedli, zvedněte levou ruku vy, kdo tuhle
absenci co nejrychleji napravíte. Zdržel se někdo?