Šumperští Curry Guys jdou za snem

20.08.2019

Tohle není o lidech, kteří zakotvili v gastronomii, protože ta na ně zbyla, tohle je působivý příběh dvou kluků, kteří si to, co v Šumperku právě dělají, normálně vysnili.
Dvojka kamarádů Lukáš a Pavel spolu pár let v hlavě převalovala nápad, s jakým typem kuchyně (rozuměj jídla) by mohli v domovském městě prorazit. Protože dlouhou vařili jenom přátelům pro radost, od kterých však sklízeli pozitivní ohlasy, dodalo jim to sebevědomí k odvážnějšímu plánu. Začali snít o vlastním podniku a šli za tím dosti sveřepě. Oba si doplnili kuchařské vzdělání(!) a považte, každý z nich za gastronomií vycestoval na několik měsíců do zahraničí. Pavel žil a vařil ve Skotsku, Lukáš pracoval ve velké cateringové firmě ve Velké Británii. Takže angličtina v malíku, a hlavně pohled na jídlo a práci se surovinami, jak se dělá na poněkud vyspělejších trzích. 
Po návratu ze světa domů dostal jejich nápad konkrétní podobu, jejíž ostrý start se datuje na prosinec 2018. To v Šumperku otevřeli kuchyni zaměřující se na orient. Ten oba zbožňují, v něm se cítí komfortně. A protože si hned ze startu nevěřili na klasickou restauraci, rozjeli v pronajatém prostoru U Zeleného stromu rozvážkovou Curry Guys a podle všeho jim to jde náramně. Jak děláte věci srdcem, je to na kvalitě vždycky cítit. Ale borci nepodceňují ani marketing, jsou aktivní na sociálních sítích a také samotný start podniku si odmakali, když na vlastní náklady objížděli místní firmy a jejich zaměstnancům dávali ochutnávat svoje pokrmy.
Dneska jsou pro Šumperk odborníky na asijskou kuchyni, na jídelním lístku najdete rýžové nudle, marinované tofu... vlajkovou lodí se, zdá se, stává pomalu pečené vepřové kolínko v asijském stylu. Kdo je ještě neznáte, jeden víkend se nestresujte s vařením a nechejte to na Curry Guys.