Šumperští Curry Guys jdou za snem

Tohle není o lidech, kteří zakotvili
v gastronomii, protože ta na ně zbyla, tohle je působivý příběh dvou
kluků, kteří si to, co v Šumperku právě dělají, normálně vysnili.
Dvojka kamarádů Lukáš a Pavel spolu pár
let v hlavě převalovala nápad, s jakým typem kuchyně (rozuměj jídla)
by mohli v domovském městě prorazit. Protože dlouhou vařili jenom přátelům
pro radost, od kterých však sklízeli pozitivní ohlasy, dodalo jim to sebevědomí
k odvážnějšímu plánu. Začali snít o vlastním podniku a šli za tím dosti sveřepě.
Oba si doplnili kuchařské vzdělání(!) a považte, každý z nich za gastronomií
vycestoval na několik měsíců do zahraničí. Pavel žil a vařil ve Skotsku, Lukáš
pracoval ve velké cateringové firmě ve Velké Británii. Takže angličtina v malíku,
a hlavně pohled na jídlo a práci se surovinami, jak se dělá na poněkud
vyspělejších trzích.
Po návratu ze světa domů dostal jejich nápad konkrétní podobu, jejíž ostrý
start se datuje na prosinec 2018. To v Šumperku otevřeli kuchyni
zaměřující se na orient. Ten oba zbožňují, v něm se cítí komfortně. A
protože si hned ze startu nevěřili na klasickou restauraci, rozjeli v pronajatém
prostoru U Zeleného stromu rozvážkovou Curry Guys a podle všeho jim
to jde náramně. Jak děláte věci srdcem, je to na kvalitě vždycky cítit. Ale
borci nepodceňují ani marketing, jsou aktivní na sociálních sítích a také
samotný start podniku si odmakali, když na vlastní náklady objížděli místní
firmy a jejich zaměstnancům dávali ochutnávat svoje pokrmy.
Dneska jsou pro Šumperk odborníky na
asijskou kuchyni, na jídelním lístku najdete rýžové nudle, marinované tofu... vlajkovou
lodí se, zdá se, stává pomalu pečené vepřové kolínko v asijském stylu. Kdo
je ještě neznáte, jeden víkend se nestresujte s vařením a nechejte to na
Curry Guys.