
Řemeslné pečivo ze zábřežské pekárny Vašíček

Máme sice supermarkety a v nich regály plné potravin,
a to dokonce v každé kategorii x variant, jenomže byste u nich museli trávit
hodiny, abyste z etiket načetli důležité informace o složení, nutričních
hodnotách a tak. A přitom některé potraviny koupíte v zaručené kvalitě přímo
u výrobců v blízkosti domova, ty jsou logicky nejčerstvější.
Jak je libo, chcete chléb ze zmrazeného polotovaru, není problém,
všechny řetězce je prodávají. Ale v nich tedy nehledejte klasickou metodou
pečený kváskový chléb, jak jej má vaše tělo nejraději. Pro takový se musíte vypravit
do některé ze značkových prodejen zábřežského Pekařství a cukrářství Vašíček.
Tihle pekaři pro vás jako jedni z mála v zemi pečou opravdový chleba
ze 100% žitného kvasu. Kvásek, který si zde hýčkají a nemají problém se s vámi
o něj podělit, je skutečně v dobrých rukou. Vždyť pekařské řemeslo tady provozují
už od roku 1991, kvalitou desítek druhů pečiva si můžete být jisti.
Je to řehole, boj s novodobými chrámy konzumu, ale že
to Vašíčkovi dělají dobře, dokládá mimo jiné šíře a pestrost sortimentu i počet
vlastních obchůdků - Kopretina Zábřeh, Růže Zábřeh, Tulipán Šumperk, Narcis
Šumperk, a pak prodejny v Postřelmově, Uničově a v srpnu redesignovaná
v Leštině.
Tyhle poctivé podnikatele si tu musíme hýčkat a udržet, což
se povede jedině tehdy, pokud jako zákazníci pochopíme rozdíl mezi
supermarketovým a řemeslným pečivem.
Foto (zdroj): Pekařství a cukrářství Vašíček Zábřeh