PRO-BIO zásobuje i Antarktidu

Je tu někdo, kdo pochybuje o jedinečné
roli, jakou v novodobé historii českého zemědělství a zejména v jeho bio
formě, sehráli zakladatelé společnosti PRO-BIO Martin Hutař a Karel Matěj ze
Starého Města? Tihle věrozvěstové bio farmaření v Česku už na svou "víru"
převrátili tisíce lidí, odmakali stovky hodin při osvětě tématu zemědělství
bez chemie a dál neúnavně bojují za zvýšení podílu eko produktů na celkové
spotřebě domácností. A za tu všechnu dřinu sklízejí ovoce. Spíše teda obilí, v bio
kvalitě, to se ví.
Věděli jste třeba, že nejvzdálenějším
dlouhodobým zákazníkem PRO-BIO je česká vědecká stanice J. Mendela v Antarktidě?
No fakt, asi dvacítka vědců a badatelů je během antarktického léta na ostrově
Jamese Rosse závislá na zásilkách bio celozrnných muk, kuskusu, rýže a luštěnin
ze Starého Města pod Sněžníkem. V takovém extrému potřebujete jídla s vysokou
nutriční hodnotou a bohatá na živiny. To ekozemědělské PRO-BIO hravě zvládá a
je vcelku logické, že se špičkoví vědci spojili s českým číslem jedna na
poli ekologického zemědělství.
My se z toho radujeme, radujte
se též a na oslavu si upečte třeba špaldový ovocný koláč.
Foto (zdroj): archiv Česká vědecká stanice J. G. Mendela