
Pikola v gastro průvodci Lukáše Hejlíka

Možná se tady rodí česká obdoba
michelinského průvodce, která se stane respektovaným seznamem fakt dobrých
podniků, protože za tímhle projektem stojí herec Lukáš Hejlík a ten má Česko se
svým pořadem LiStOVáNí projeté křížem krážem.
Právě dnes vychází kniha '365
Gastromapa Lukáše Hejlíka' - průvodce s 365 kavárnami a restauracemi, v nichž Lukáš byl, chutnal
a hodnotil (výběr sestavil z asi 1500 navštívených
gastro zařízení). To zásadní pro nás je, že Šumpersko v knize reprezentuje
Pikola, veleúspěšná
kavárna, jíž provozuje barista baristů Jirka Giesl. To místo má úžasnou
atmosféru, vyladěný interiér a prvotřídní nabídku. V každém soustu
vlastnoručně pečených dezertů, s každým srknutím skvělé kávy je cítit, že
tady to dělají s láskou. Úspěch kavárny Pikola a všeho co se děje
předpikolouzapikolou dávno překročilo hranice města, tak nechceme mlátit
prázdnou slámu a opakovat tu superlativy, které o kavárně všichni znáte. Chceme
tu obyčejně vyjádřit uznání rodině Gieslových za to, jaký krásný podnikatelský
příběh v Šumperku hrají. Jejich pozvednutí kávové kultury a přínos ke
kvalitě života ve městě je neodiskutovatelný.