Mouky PROBIO v top pražské restauraci Eska

15.04.2020

Když nám tyhle zprávy dělají tak dobře, jakou radost z nich musí mít zakladatelé a zaměstnanci staroměstského PROBIO. Že to dělají srdcem, je zřejmé z každého jejich příspěvku na sociálních sítích. Že to dělají dobře, je zase vidět z reakcí odběratelů a zákazníků.
Za velkou pochvalu považujeme fakt, že v pekárně pražského podniku Eska, kterou jako svůj asi tak 25. podnik provozuje úspěšný gastromachr Tomáš Karpíšek, používají k pečení opravdu vyhlášeného chleba pšeničnou chlebovou mouku značky PROBIO. Za svým chlebem si Eska stojí natolik, že svůj recept na chleba zveřejnila tady.
Jedna věc jde ve spojitosti s koronavirovými opatřeními PROBIO k duhu. Lidé docela houfně nacházejí cestu k domácímu pečení chleba a pečiva, lhostejno zda klasicky v troubě anebo v domácí pekárně. Ehm, domácí pekárna je ten spotřebič, co má doma "skoro každý", ale ve své kuchyni jej viděl naposledy 3 dny po zakoupení :-) Teď pekárny zažívají svůj restart. A to je příležitost pro PROBIO, jejich sortiment je home-made pekařství hodně nakloněn, možná to dokladuje i to, jak napilno má PROBIO ve svém e-shopu.
Za tohle všechno jsme rádi. Češi, jak říká Pavel Maurer "Nejezte blbě!".

Foto (zdroj): archiv PROBIO