Mouky PROBIO v top pražské restauraci Eska

Když nám tyhle zprávy dělají tak
dobře, jakou radost z nich musí mít zakladatelé a zaměstnanci staroměstského
PROBIO. Že to dělají srdcem, je zřejmé z každého jejich příspěvku na
sociálních sítích. Že to dělají dobře, je zase vidět z reakcí odběratelů a
zákazníků.
Za velkou pochvalu považujeme fakt,
že v pekárně pražského podniku Eska, kterou jako svůj asi tak 25. podnik
provozuje úspěšný gastromachr Tomáš Karpíšek, používají k pečení opravdu
vyhlášeného chleba pšeničnou chlebovou mouku značky PROBIO. Za svým
chlebem si Eska stojí natolik, že svůj recept na chleba zveřejnila tady.
Jedna věc jde ve spojitosti s koronavirovými
opatřeními PROBIO k duhu. Lidé docela houfně nacházejí cestu k domácímu
pečení chleba a pečiva, lhostejno zda klasicky v troubě anebo v domácí
pekárně. Ehm, domácí pekárna je ten spotřebič, co má doma "skoro každý", ale ve
své kuchyni jej viděl naposledy 3 dny po zakoupení :-) Teď pekárny zažívají
svůj restart. A to je příležitost pro PROBIO, jejich sortiment je home-made
pekařství hodně nakloněn, možná to dokladuje i to, jak napilno má PROBIO ve
svém e-shopu.
Za tohle všechno jsme rádi. Češi, jak
říká Pavel Maurer "Nejezte blbě!".
Foto (zdroj): archiv PROBIO