Marwin, kde bio hovězí je opravdu bio hovězí

Věříme na moudro, že s poctivostí
se dá dojít nejdál a milujeme příběhy, které na poctivosti stojí. No a když se
to týká jídla, navíc prvotřídního hovězího masa, je naše nadšení na bodu varu.
Pasuje to na farmáře z hor,
společnost Marwin z Hynčic nad Moravou, která od roku 1993 hospodaří v oblasti
Hanušovické vrchoviny a podhůří Jeseníků a vyniká zejména chovem masného skotu,
a tedy produkcí úžasného hovězího masa. Zakladatelům zemědělské společnosti
Pavlu Marečkovi a Františku Winterovi bylo hned jasné, že se chtějí vydat BIO
směrem, a to ne proto, že vytušili trend, jim prostě přišlo normální, vrátit se
ke způsobu, jakým hospodařili naši předkové. Dobytek volně se pasoucí na pastvě,
do půdy žádná umělá hnojiva ... Firma drží i oficiální certifikát, že její
počínání je opravdu BIO.
To už se dostáváme k tomu hlavnímu,
co vám chceme o těchto sympatických farmářích sdělit. Postavili si vlastní
jatka, na kterých porážejí dobytek, který měl na jejich pastvinách pohodový
život. Maximální péče o zvířata je základní filozofie farmářů z Marwinu.
Krásně to vystihují slova majitelů "Nechováme 'čísla na ušních známkách',
chováme živé bytosti, které potřebují naši pomoc.". Produkované maso, kromě
hovězího umí i jehněčí, je tak logicky té nejvyšší kvality (po porážce maso 4
týdny zraje) a vám se s ním v kuchyni bude pracovat jedna báseň to za
a) a výsledná chuť bude prostě "někde jinde" a za b) je jedno, jestli to bude
vývar, hovězí vařené s koprovkou, nebo hovězí steak na pánvi nebo grilu. V očích
vašich strávníků budete za kuchařskou hvězdu :-) Jatka Marwin mají i svůj
e-shop https://www.jatka-marwin.cz/,
kde můžete maso nakoupit, následně vám jej firma doveze až ke dveřím. Že by
nástin toho, jak budeme na Šumpersku už brzo nakupovat všechny základní
potraviny?
Jen tak mimochodem, společnost Marwin
stojí i za založením chovu koní Welsch Cob v České republice. Taky hezký
počin.