Holba si chystá hospody

20.05.2020

Pro každý pivovar je alfou a omegou čepované pivo. Je zásadní z ekonomických důvodů, protože pivo v sudu je z hlediska výrobce prodáváno s větším ziskem než pivo lahvové a je to i věcí prestiže, mít po Česku podniky se svou pivní značkou.
Za ty divné koronavirové dny, kdy na odbyt šlo jen pivo v lahvi a v plechovce, toho hanušovická Holba zažila hodně. V pivovaře teď sbírají síly na pondělní návrat do normálu, kdy k otevřeným zahrádkám přibudou i lokály a vůbec se otevřou všechny typy gastronomických zařízení. Jak jsme informovali, během koronakrize sáhl pivovar ke stáčení hodně populárního Keprníka do pětilitrových soudků a vlajková loď Šerák prorazila v řetězci Lidl. Ovšem prioritou dneška jsou přípravy na nadcházející pivní sezónu, kterou Češi umí. A jelikož se očekávají plné Jeseníky, znamená to pohotovost i v Hanušovicích.
Jak pociťují přístup HOLBY její partnerské hospody a restaurace? Dostaly k užívání mobilní výčepy, posezení a slunečníky, aby mohly zvýšit svoji 'open air' kapacitu. Technici pivovaru intenzívně objíždějí podniky a připravují hlavně výčepní zařízení na restart.
Těšíme se na orosený národní nápoj, všem výčepním přejeme židle plné žíznivých hostů.

Foto (zdroj): Pivovar HOLBA