Holba sází Jeseníky

09.11.2019

Není to marketingový trik, že by si Pivovar HOLBA chtěl přihřát polívčičku na kůrovcové kalamitě. Jde o pravidelnou aktivitu trvající již od roku 2003, která vždy na podzim vytáhne 'Holbáky' do lesa. V něm mimo jiné roste horský chmel, který pak vylepšuje recepturu piva Keprník. K tomu dodáme, že v podnicích čepujících pivo značky Holba už nabízejí novou várku Keprníku uvařenou z letošního chmele.
Zaměstnanci hanušovického pivovaru se vypravili do těžko přístupného terénu, kam se žádná technika nemá šanci dostat a na Šindelné hoře (1125 m n. m.) ručně vysadili 400 mladých buků, které ozdraví převažující smrkový les. Za tu dobu, co pracanti z Hanušovic sázejí Jeseníky, se už v našich horách chytlo přibližně 7 tisíc nových sazenic, což už rozhodně vydá na solidní les.
Nám se to líbí. Je v tom kus společenské zodpovědnosti, je to taky utužování kolektivu a hezky se to poslouchá.

Foto (zdroj): archiv Pivovar HOLBA