Historie Olomoucký tvarůžků z Loštic

16.03.2019

Než se s příchodem teplého počasí rozprchnete po venku, máme pro vás pozvánku do Muzea Olomouckých tvarůžků. Je to unikát, není po Česku mnoho muzeí potravin. To původní tvarůžkové vzniklo v Lošticích v roce 1994 v místě původní výrobny, jenže popularita tohoto vyhlášeného a Evropskou unií uznaného sýru motivovala majitele vybudovat muzeum nové, moderní a hodné Olomouckých tvarůžků.
Od roku 2014 je tisícům návštěvníků k dispozici velmi vydařená rozsáhlá expozice, která mapuje historii výroby tvarůžků ještě pod vedením zakladatelského rodu Wesselsů. Seznámit se tak můžete s celým výrobním postupem. Nechybí videoprojekce, dobová pracovna bývalého šéfa manufaktury Karla Pivného a jak to tak chodí v chytře řešených muzeích, východ z prohlídky vede přes podnikovou prodejnu A. W. spol. s r.o. ;-) Zde nakoupíte tradiční výrobky, dárkové varianty i limitované edice.
Kdo tvarůžky nejí, po prohlídce jim dá druhou šanci, kdo je má už teď rád, v prodejně tvarůžku si udělá radost.